طراحی سخنرانی به روش ABCC چگونه است؟

tarahi sokhanrani be ravesh ABCC 00

با عرض سلام خدمت شما کاربران عزیز سایت لذت برتر و خوشحال هستم که بنده را در مقاله طراحی سخنرانی به روش ABCC چگونه است؟ همراهی می‌کنید، با بنده تا به آخر این مقاله همراه باشید. این روش یکی از بهترین روش طراحی سخنرانی است که می‌توانید با اجرای این روش سخنرانی فوق‌العاده‌ای داشته باشید.

برای اینکه بتوانید بهترین عملکرد را در سخنرانی های خود داشته باشید و همینطور بتوانید مخاطب را به خود جذب کنید نیاز است سخنرانی خود را طراحی کنید. ساختار ABCC در سخنرانی بسیار مهم است چون می‌تواند سخنرانی شما را متحول کند. در ادامه می خواهم شما را با روش ABCC آشنا کنم. روش ABCC از ۴ قسمت تشکیل شده است که در ادامه هر کدام را مفصل توضیح خواهم داد.

A : Attention grabbing (شروع و جلب توجه مخاطبان)

tarahi sokhanrani be ravesh ABCC 01
گام اول روش طراحی سخنرانی به روش ABCC شروع و جلب توجه مخاطبان است. شروع اکثر سخنرانی‌ها بسیار کلیشه‌ای، غیر جذاب و بدون محتوای مفید است. سخنرانان، اغلب با صحبت‌هایی مثل: خیلی منت گذاشتید که تشریف آوردید، قطعاً اطلاعات و دانش بندهٔ حقیر در این موضوع از همه شما کمتر است!

معذرت می‌خواهم که دیر شروع کردیم و بسیاری دیگر از صحبت‌های کلیشه‌ای که هیچ جذابیتی برای مخاطبان ندارد و بارها مشابه آنها را شنیده‌اند، مطالب خود را آغاز می‌کنند. به شما دوست عزیز پیشنهاد می‌دهم هیچ موقع صحبت خود را با الفاظ منفی شروع نکنید. چون در ذهن مخاطب اثر منفی می‌گذارد.

شما که این مقاله را می‌خوانید و قصد دارید مهارت سخنرانی خود را ارتقا دهید، باید از همان ثانیه‌های اول سخنرانی که زمان بسیار طلایی و مهمی محسوب می‌شود، برای جلب توجه مخاطبان بهره برده و مخاطب خود را در جای خود میخکوب کنید.

روش‌های مختلفی برای شروع سخنرانی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم که در مقاله ای به این نام ذکر شده است ولی به‌صورت خلاصه باز آن ها را بررسی می کنیم.

شروع با داستان و تجربهٔ شخصی

یکی از بهترین روش‌ها برای شروع سخنرانی، استفاده از مکالمه، رویداد، تجربهٔ شخصی یا هر داستان دیگری است که به موضوع سخنرانی مرتبط باشد.

tarahi sokhanrani be ravesh ABCC 02
حرفه ای ترین سخنرانان، اغلب، سخنرانی‌های خود را با داستان و تجربهٔ شخصی شروع می‌کنند. همه ما از بچگی عاشق داستان هستیم و ساختار داستانی برایمان جذابیت بیشتری دارد و هنگامی که فردی شروع به تعریف داستان یا رویدادی می‌کند، توجهمان به شدت جلب می‌شود و دوست داریم ادامه ی آن را هم بشنویم.

علت اینکه وقتی یک سریال شروع می‌شود و ما تا پایان آن به دنبال آن هستیم به‌خاطر همین ویژگی داستانی آن است و وقتی یک فیلم یا سریال داستان زیبایی داشته باشد تا به آخر پای آن خواهیم نشست.

مثالی دیگر در سمیناری که موضوع آن بررسی آسیب‌های اعتیاد به مواد مخدر در جامعه بود، سخنران صحبت خود را به زیبایی با تجربیاتش از خرید و فروش راحت مواد مخدر در یکی از محل‌های تهران شروع کرد که تأثیر خیلی خوبی بر مخاطبان داشت. شما هم به‌عنوان یک ترفند عالی سعی کنید اغلب سخنرانی‌های خود را با این روش شروع کنید.

استفاده از آمار و ارقام تعجب برانگیز

معاون یکی از برترین شرکت‌های IT در کشور آمریکا که در زمینهٔ پزشکی فعالیت دارد، سخنرانی خود را با جملات زیر شروع کرد: طبق مطالعهٔ اخیر در مجلهٔ ایمنی بیماران، خطاهای پزشکی که منجر به مرگ و میر بیماران می‌شوند، بسیار بیشتر از آنچه در گذشته منتشر شده بود است.

اشتباهات پزشکی قابل پیشگیری، سالانه منجر به مرگ ۴۰۰,۰۰۰ نفر از افرادی می‌شود که به امید درمان بیماری خود به بیمارستان مراجعه کرده‌اند. این به آن معنا است که بعد از بیماری‌های قلبی و سرطان، خطاهای پزشکی سومین عامل اصلی مرگ و میر افراد است. هدف ما ایجاد جهانی بدون خطاهای پزشکی است و در این زمینه به کمک شما احتیاج داریم.

این کار باعث می‌شود مخاطب هم تعجب کند و هم به فکر فرو رود.

استفاده از نقل قول

برای یک سخنرانی انگیزشی، این نقل‌قول از آنتونی رابینز و نقل‌قول‌های مشابه می‌تواند شروع مناسبی باشد

اگر نمی توانید، باید انجام دهید . اگر مجبور شوید که باید انجام دهید، می‌توانید انجام دهید.

دادن قول یا تضمین قطعی

می‌توان سخنرانی خود را به این روش شروع کرد مثلاً بگوید شما قول می‌دهم با رعایت راهکارهایی که امروز توضیح خواهم داد، می‌توانید به طرز قابل قبولی رشد کنید و زندگی خود را بازنگری کنید و اگر این‌طور نشد من تضمین می‌کنم که کل مبلغ پرداختی شما را بازگشت بدهم.

شوکه کردن مخاطبان

یکی از سخنرانان برتر کشور سخنرانی خود با موضوع ارتباط مؤثر را بدون مقدم‌های خاص و با روشن کردن سیگاری شروع کرد! هدف او از این حرکت نمادین آن بود که نشان دهد اگر چیزی مثل سیگار عمر شما را بر فرض مثال ۵ سال کم می‌کند و با چنین اعتراضی مواجه می‌شود، چیزهایی مثل افکار منفی و ارتباطات ضعیف خیلی بیشتر از عمر جسمی و روحی شما کم خواهد کرد؟

موارد بالا، راهکارهایی مرسوم برای شروع سخنرانی بودند. ممکن است شما بخواهید از روش‌های دیگری مثل سؤال پرسیدن و تصویرسازی ذهنی و … استفاده کنید. هیچ مانعی ندارد. فقط یک نکته را بدانید، اینکه سعی کنید شروع سخنرانی‌تان کمی متفاوت از شروع‌های عادی اغلب سخنرانی‌ها باشد و به مخاطب دلیل ارزشمندی برای اینکه چرا باید به صحبت‌های شما گوش کند را بدهید.

B : Body (بدنه سخنرانی)

گام دوم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC بدنه سخنرانی است. پس از آنکه با شروع جذاب، مخاطبان را با خودمان همراه کردیم، باید محتوای اصلی صحبتمان را در قالب بدنه، ارائه دهیم.

tarahi sokhanrani be ravesh ABCC 03
ساختارهای متفاوتی برای بدنه معرفی شده‌اند مثل «ساختار PEEP» که در مقاله قبلی به آن پرداخته شد یا «ساختار بر اساس روند» و … . مناسب‌ترین روش برای بسیاری از سخنرانی‌ها و به‌خصوص سخنرانی‌های با رویکرد آموزشی و انتقال اطلاعات، ترکیب دو ساختار «اشاره، ارائه، یادآوری» و ساختار «PEEP» می‌باشد.

این روش به این صورت است که ابتدا راجع به موضوع و اهمیت آن و اینکه قرار است چه عناوینی در کارگاه بررسی شود صحبت کنید (اشاره، بیان نکتهPoint:). سپس چنانچه نکته یا عنوانی را مطرح می‌کنید، به توضیحاتی راجع به دلایل علمی و تحقیقات انجام شده و … اشاره نمائید (توضیح دادن Explain:).

پس از آن هم سعی کنید از مثالی واقعی استفاده کنید، تمرین عملی انجام دهید، روی شکل نشان دهید و … (مثال زدن Example:). در نهایت هم یا بعد از هر نکته و یا در انتهای سخنرانی یک جمع‌بندی سریع از مطالب گفته شده در آن جلسه انجام دهید.

یادآوری، بیان مجدد نکته Point:). این یک نمونه ی خوب استفاده از ترکیب این دو روش بود که احتمالاً همه ما، مشابه آن را دیده ایم. می‌توانید از این روش در اغلب سخنرانیهایتاناستفاده کنید.

C : Conclusion (جمع‌بندی و نتیجه‌گیری)

tarahi sokhanrani be ravesh ABCC 04
گام سوم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC جمع‌بندی و نتیجه‌گیری است. جمع‌بندی محتوا برای جمع و جور شدن مطالب در ذهن مخاطبان بسیار پراهمیت است. عموماً دو روش برای جمع‌بندی محتوا به کار می‌رود. اول آنکه مطالب را در قالب یک نتیجه یا نتایج مفید و مؤثر جمع‌بندی کنید.

برای مثال در سمیناری با موضوع اصول سرمایه‌گذاری مالی، پس از آنکه سخنران توضیحات مفصلی ارائه داد، این‌گونه صحبت خود را به پایان برد که با توجه به شرایط فعلی، چنانچه سرمایهٔ شما بیشتر از این مقدار مشخص است، احتمالاً مناسب‌ترین سرمایه‌گذاری برای شما خرید ملک است. چنانچه سرمایهٔ شما کمتر از این مقدار مشخص است، احتمالاً مناسب‌ترین سرمایه‌گذاری برای شما خرید سکه است و برخی توصیه‌های کلیدی دیگر.

دوم آنکه ضمن مرور محتوا به‌صورت تیتروار، به تعدادی از نکات مهم هر تیتر اشاره کنید (برای مثال در موضوع سخنرانی، می‌توانید راهکارها و نکاتی که گفته شده را در حد سه دقیقه به‌صورت تیتروار به همراه نکات مهم مرور کنید).

C(دومی): Clear call to action (دعوت به اقدام واضح)

گام چهارم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC دعوت به اقدام واضح است. این قسمت بسیار مهم می‌باشد. هر سخنرانی برای هدفی انجام می‌شود، یکی برای آموزش دادن، یکی برای فروش محصولات و … . شما باید دقیقاً مشخص کنید از سخنرانی خود چه نتیجه‌ای می‌خواهید و دنبال چه چیزی هستید.

پس از آنکه صحبت‌هایتان تمام شد، کاملاً دقیق و مشخص و به‌صورت واضح یا گاهی اوقات به‌صورت غیرواضح به مخاطبان بگویید حالا که این صحبت‌ها را شنیدند، باید چه کاری انجام دهند.

پس از آنکه محتوای سخنرانی آماده شد و آن را در ساختار مناسب قرار دادید، حالا وقت آن است که نرم‌افزار پاورپوینت را باز کرده و اسلایدها را آماده کنید. متأسفانه اشتباهی که اکثر افراد انجام می‌دهند این است که قبل از آماده‌سازی دقیق محتوا، اسلایدها را آماده می‌کنند و بعد دنبال محتوای دقیق صحبت‌ها و نکات و … می‌روند.

از این روش عالی استفاده کنید تا سخنرانی‌های شما متفاوت شود

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x