محصول خود را همچون یک متخصص خبره معرفی و بازاریابی کنید

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 00

در مقاله‌های قبل اصول و فنون بازاریابی و فروش و تکنیک‌های لازم و ضروری برای بازاریابی و فروش موفق را بیان کردیم. موضوع بعدی که باید به آن دقت کرد ایده‌های بازاریابی است. در واقع نکته اصلی و قابل بحث که به آن پرداخته می‌شود این است که چگونه می‌توان محصولمان را معرفی و بازاریابی کنیم.

۱- دلیل خود را توضیح دهید

شما بایستی برندسازی شخصی انجام دهید و برندسازی کار بسیار زمان بر و در مدت زمان بسیار طولانی حاصل می‌گردد.

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 01
آموزش بازاریابی و فروش –  بازاریابی و فروش

شما بایستی فلسفه اصلی خود را مطرح نموده و به این فکر کنید چطور می‌خواهید شناخته شوید؟ چه چیزی باعث می‌شود که نسبت به دیگران متفاوت باشید؟ پیامی که احساس می‌کنید باید با جهان به اشتراک بگذارید چیست؟ در نتیجه برای برندسازی شخصی بایستی صبور بود.

۲- مقصد خود را تعیین کنید

خیلی مهم است که سه هدف تجاری، خانوادگی و شخصی خود را مکتوب بنویسید.

شما بایستی بنویسید چرا موفق شدن برای شما اهمیت ویژه‌ای دارد. شما بایستی همیشه جواب این سه سؤال را بنویسید اکنون کجا هستم؟ به کجا می‌خواهم بروم؟ برای رسیدن به هدفم باید کارهایی انجام دهیم؟ اینکه بدانید مقصد نهایی شما کجا است، اولین گام به حساب می‌آید. اهداف شما چیست؟ مخاطبان شما چه کسانی هستند؟ برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت شما چه هستند؟

۳- در مورد مخاطب‌های خودتان تحقیق کنید و آنها را بشناسید

شناخت از خواننده و استفاده کنندگان از محصولات شما باید دقیق و کامل باشد. سن، جنسیت، درآمد، تحصیلات، علایق، نیازها، ارزش‌ها و اهداف آن‌ها چیست؟ چه کسی می‌تواند به شما کمک کند که به آن‌ها دسترسی داشته باشید؟

شما بایستی بدانید محصول شما مورد پسند چه کسانی است و با آن‌ها چه به صورت حضوری و یا اینترنتی در ارتباط باشید.

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 02
بازاریابی و فروش –  تاکتیک های بازاریابی

همه استفاده کنندگان یک علاقه مشترک دارند؛ آن‌ها می‌خواهند محصولاتی استفاده کنند که در حد امکان ساده و قابل فهم باشد. آن‌ها با اینکه دقت و ظرافت را ارج می‌نهند ولى اولین خواسته آن‌ها این است که نکته اصلى گزارش و روندى که براى رسیدن به آن طى کرده‌اید، برایشان قابل فهم باشد. آن‌ها می‌خواهند با تکیه بر مقدمه شما قدم اول را درست بردارند و بدانند به کجا می‌روند و چرا شما ایشان را آنجا می‌برید.

۴- در مورد بازار و نوع و گروه محصول خود تحقیق کنید

رقابت بازاری را بشناسید. واژه‌های مرتبط با کارتان را در اینترنت جستجو کنید و ببینید که به چه چیزهایی دست پیدا می‌کنید. در مورد نویسنده‌های مورد علاقه‌تان که در گروه شما فعالیت دارند، مطالعه کنید و ببینید چه کارهایی را انجام می‌دهند و چه کارهایی را انجام نمی‌دهند.

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 03
تاکتیک های بازاریابی –  بودجه بازاریابی

شما بایستی از طریق گوگل جستجو کنید به این شکل که ابتدا در جستجوی خود کلمه چگونه و بعد موضوع محصول خود را وارد کنید و مهم‌ترین کلماتی که جستجوکنندگان در ارتباط محصول شما جستجو می‌کنند یافت شده و شما می‌توانید در جریان موضوعات مطرح در مورد محصول خودتان اطلاعات کسب کنید.

۵- بودجه مورد نظر خود را تعیین کنید

چقدر می‌خواهید برای بازاریابی و معرفی محصول خود هزینه کنید؟ تمام هزینه‌ها را در نظر داشته باشید.

شما بایستی بودجه بازاریابی محصول خود را مشخص کنید. وجود برنامه مشخص در بازاریابی محصول شما هدف ایجاد می‌نماید. بودجه بازاریابی به شما کمک می‌نماید تا قدم‌های عملی برای دستیابی به این اهداف را درست بردارید. حال چقدر باید برای بازاریابی هزینه کنید؟ و در کجا باید هزینه‌ها صورت پذیرد؟ چه مواردی در بودجه‌بندی بازاریابی وجود دارد؟

بودجه بازاریابی

بودجه بازاریابی به طور عام هزینه‌های تبلیغات، ترفیعات و روابط عمومی را پوشش می‌دهد. میزان بودجه بازاریابی نسبت به اندازه کسب و کار، فروش سالانه و میزان رقابت متفاوت است. بسته به نوع صنعت و بازار، بودجه بازاریابی می‌تواند حداقل یک درصد از فروش تا حداکثر ۳۰ درصد متغیر باشد. شرکت‌ها و مؤسسات جدید التأسیس ممکن است تا ۵۰ درصد از فروش برای برنامه‌های بازاریابی مقدماتی در سال اول فعالیت خودشان اختصاص دهند. مدیر یک کسب و کار کوچک ممکن است تلاش کند این هزینه را فقط برای رقابت با رقبای مشخص خود صرف نماید.

عناوین بودجه بازاریابی شامل چه مواردی است؟

  • طراحی و هزینه‌های چاپ برای تمام مواد چاپ، از قبیل تبلیغات، خبرنامه‌ها، روزنامه‌ها، مجلات، و منتشر شده در مطبوعات، هزینه‌های پست مستقیم
  • چاپ و پخش تبلیغات
  • روابط عمومی
  • ایجاد وب‌سایت
  • معرفی محصول
  • هر روش خاص مورد نیاز دیگر

۶- برای خودتان کارت ویزیت طراحی کنید

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 04
بودجه بازاریابی –  آموزش بازاریابی و فروش

کارت ویزیت، اولین و مهم‌ترین ابزاری است که برای بازاریابی و اطلاع‌رسانی باید تهیه کنید.

شما کارت ویزیت خود را به مشتریان و مخاطبان احتمالی خود خواهید داد تا اطلاعات لازم برای تماس با شما را داشته باشند. می‌توانید به وسیله آن خودتان و کارتان را به دیگران معرفی کنید.

مهم نیست که می‌خواهید چه استفاده‌ای از کارت ویزیت خود داشته باشید، مهم این است که این کارت باید کاملاً خوانا، حرفه‌ای، و جذاب باشد و به مشتریان و مخاطبان کمک کند به خاطر بیاورند که شما که هستید، شغل شما چیست و چطور و چگونه با شما تماس داشته باشند.

اعمال همه موارد فوق روی یک مقوا که طول و عرض آن فقط ۸.۲ سانتیمتر در ۴.۸ سانتیمتر است، کار چندان ساده‌ای نیست؛ اما قابل انجام است. به هر حال برای بهتر شدن کارت ویزیت شما توصیه‌هایی داریم که توجه به آن بسیار حائز اهمیت است.

توصیه‌های برای طراحی و چاپ کارت ویزیت:

  • داشتن یک آرم یا لوگو کمک شایانی برای زیبایی و جهت‌دهی به طرح‌های کارت ویزیت و سایر اقلام چاپی شما خواهد کرد.
  • در طراحی کارت ویزیت خود از فونت درشت و کاملاً خوانا استفاده کنید، تا برای همه افراد قابل خواندن باشد.
  • یک کارت ویزیت کاملاً خلوت طراحی کنید. اگرچه کارت ویزیت شما به صورت چهاررنگ چاپ می‌شود، ولی دلیلی وجود ندارد که در آن از همه رنگ‌ها استفاده کنید.
  • در یک کارت ویزیت از یک زبان استفاده کنید.
  • کارت ویزیت یک رو استانداردتر از کارت ویزیت دورو است. مخاطب شما پس از گرفتن کارت ویزیت یکروی شما، می‌تواند سایر اطلاعات مورد نیازش را پشت آن بنویسد.
  • کارت ویزیت خود را در ابعاد استاندارد طراحی و چاپ کنید. نگهداری و حمل کارت ویزیت با ابعاد بزرگ‌تر از استاندارد برای مخاطب کار مشکلی است.
  • از ارائه توضیحات بیش از حد در کارت جدا خودداری کنید. (کارت ویزیت شما فقط یک کارت ویزیت است، نه یک تراکت تبلیغاتی)
  • مشخصات تماس خود را کامل بنویسید.
  • آدرس خود را کاملاً دقیق و گویا بیان کنید، تا مراجعه حضوری به شما به سهولت انجام پذیرد.
  • اگر ایمیل خود را مرتباً چک می‌کنید، آن را در اطلاعات تماس بیاورید.
  • نوع کارت ویزیت خود را از نظر جنس و مشخصات چاپ، متناسب با شغل خود انتخاب کارت ویزیت شما معرف شخصیت شماست. پس حتماً کارت ویزیت خود را هر نوع که هست، با بهترین کیفیت چاپ کنید.

۷- برای فرایند بازاریابی خود یک طرح و برنامه خلق کنید

این مرحله را نادیده نگیرید. قصد دارید چقدر زمان وقف پایه‌گذاری و معرفی محصول خود کنید؟ کدام روش‌های بازاریابی را در ابتدا دنبال می‌کنید؟ اهداف شما چیست و چگونه آن‌ها را ارزیابی می‌کنید؟

فرایند بازاریابی شامل مراحلی است که یک بازاریاب باید آنها را به خوبى فرا بگیرد. برای این منظور قبل از انجام مراحل بازاریابی باید آموزش‌های کافی در خصوص شیوه‌های مذاکره را آموخته باشد.

به طور خلاصه فرایند بازاریابی از شناسایی (شناخت محصول یا خدمات، محصولات و… و نیز شناخت بازار هدف شامل: مشتریان، رقبا و…)، شناساندن (معرفی محصول، معرفی خدمات و محصولات قابل عرضه به مشتریان) و در نهایت کسب بالاترین رضایتمندی از مشتری، را شامل می‌شود.

شما بایستی پس از شناسایی کامل خود و مشتریان در بازار هدف، مراحل بازاریابی را به شیوه زیر انجام دهید:

تعیین مشترى واجد شرایط

اولین مرحله فرایند بازاریابی، مشتری یابى است و این به معناى تعیین مشتریان بالقوه واجد شرایط در بازارهای هدف ما است. هر بازاریاب براى جذب یک مشتری می‌باید با مشتریان بالقوه زیادى تماس بگیرد. باید بدانیم که فقط درصدی از مشتریان بالقوه، به مشتریان بالفعل تبدیل می‌شوند.

ارتباط مقدماتى

قبل از تماس حضورى با یک مشترى بالقوه، حداکثر اطلاعات ممکن راجع به سازمان خریدار و خریداران ذی‌نفع را به دست آورید.

ارتباط حضوری

moarefi va bazaryabi mahsool hamchon yek motokhases 05
تاکتیک های بازاریابی –  آموزش بازاریابی و فروش

بازاریاب در مرحله ارتباط و مراجعه حضوری باید به چگونگى ملاقات (محل، زمان، افراد حاضر در جلسه و…) و احوالپرسی اولیه (شروع مذاکره)، اهمیت زیادى بدهد، زیرا برخورد اولیه، شروع خوبى است براى ایجاد یک رابطه بلندمدت با مشتری. در این مرحله، ظاهر بازاریاب، جملات آغازین و نوع بیان مطالب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ارائه و معرفى خدمات و محصولات

مزایا، فواید و صرفه‌جویی‌های ناشى از استفاده از آن نیز براى خریدار شرح داده می‌شود. اگرچه بازاریاب به توضیح درباره ویژگی‌های کالا می‌پردازد، اما توجه اصلى او باید به مزایا و منافعى معطوف باشد که خرید کالا براى مشترى در بر دارد.

بررسى انتقادات

مشتریان تقریباً همیشه در طول مدتى که محصول و خدمات معرفى می‌شود یا زمانى که آن را سفارش می‌دهند ایرادات و انتقاداتى درباره محصول مطرح می‌کنند. مشکل مشتریان می‌تواند هم منطقى و هم روانى باشد و اغلب هم درباره مشکلات سخنى به میان نمی‌آید. بازاریاب در برخورد با این ایرادات باید رک و صریح باشد. او وظیفه دارد شنونده خوبی باشد.

دریافت سفارش خرید

در این مرحله بازاریاب باید تلاش کند تا سفارش خرید محصول را دریافت کند. عدم تشخیص زمان مناسب براى کسب تأییدیه دریافت خرید و انعقاد قرارداد فروش از جمله مسائل و مشکلات بازاریابی است.

ارجاع مشتری و پیگیرى

قصد بازاریاب اطمینان از رضایت مشترى و تکرار خرید او و وفادار کردن مشتری است؛ بنابراین بلافاصله پس از دریافت سفارش خرید، جزئیات فروش در مورد زمان تحویل کالا، شرایط خرید و سایر موضوعات باید به واحد فروش ارجاع داده شود و از فرایند فروش به مشتری توسط فروشنده اطمینان حاصل نماید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x