۲ روش تأثیرگذاری در برخورد اول

ravesh taasirgozari bar afrad dar barkhorde avval 00

تأثیری که اولین برخورد ما روی افراد می‌گذارد، اهمیت زیادی در شکل‌گیری روابط دارد و به همین خاطر است که خواندن این مقاله برای شما اهمیت پیدا می‌کند، چرا که شما با به‌کارگیری روش‌های تأثیرگذاری در برخورد اول می‌توانید یک شخص حرفه‌ای، مؤثر و جذاب باشید. در اولین دیدار معمولاً همه سعی می‌کنند هدف فرد مقابل را از برقراری ارتباط درک کنند و همچنین به دنبال نشانه‌هایی می‌گردند که اثبات کنند شما انسان شایسته‌ای هستید.

بعضی از مردم آن‌قدر کاریزماتیک هستند که بدون تلاش خاصی می‌توانند در همان برخورد اول شک و تردیدها را دربارۀ خودشان برطرف کنند. ولی برای آن دسته از افرادی که نیاز به تمرین بیش‌تر دارند، چند راه ساده برای یادگیری روش تأثیرگذاری در برخورد اول را در ادامه شرح می‌دهیم.

با لذت برتر همراه باشید تا ببینیم چگونه می‌توانیم در برخورد اول تأثیرگذار باشیم؟

روش اول تأثیرگذاری در برخورد اول: از قبل خودتان را برای ملاقات آماده کنید.

۱. سؤالات و جواب‌های مشخصی آماده کنید

مهارتهای ارتباط با دیگران - ارتباط موثر و سازنده
مهارتهای ارتباط با دیگران – ارتباط موثر و سازنده

قبل از این‌که برای اولین بار به ملاقات فردی بروید، باید از قبل تصمیم بگیرید که چه اطلاعاتی می‌خواهید از طرف مقابل خود بگیرید و در عوض، چه اطلاعاتی دربارۀ خودتان به او بگویید.

این کار باعث می‌شود بتوانید افکار و احساسات خود را بهتر تحت کنترل خود درآورید و از یک مکالمه کسل‌کننده جلوگیری کنید.

اگر در مصاحبه شغلی شرکت می‌کنید، باید قبل از مصاحبه در مورد شرکت موردنظر تحقیق کنید. برای تأثیرگذاری در برخورد اول، می‌توانید سؤالاتی در مورد جنبه‌های مختلف کسب و کار شرکت بپرسید و به آن‌ها ثابت کنید که واقعاًً برای کار در آن شرکت مشتاق هستید.

اگر قرار است با شخصی ملاقات کنید که کارش را تحسین می‌کنید، باید درباره او بیش‌تر تحقیق کنید و با پرسیدن سؤالات خاص‌، فراتر از یک طرف‌دار معمولی به نظر برسید.[irp]

۲. برای ملاقات خود یک هدف تعیین کنید

مهارتهای ارتباط با دیگران - ارتباط موثر و سازنده
آداب اولین قرار ملاقات – ارتباط با دیگران

برای یادگیری روش تأثیرگذاری در برخورد اول باید ابتدا بدانید که هدف اصلی شما از شرکت در این ملاقات چیست. وقتی در یک جلسه یا ملاقات اهداف خود را دنبال کنید، به‌عنوان فردی بالغ و شایسته به نظر می‌رسید. همچنین زمانی که عصبی هستید، با وجود هدف‌های مشخص می‌توانید موضوعی برای صحبت پیدا کنید.

برای تأثیرگذاری در برخورد اول باید هدف و انگیزه درونی خود را از این ملاقات به‌گونه‌ای تعیین کنید که بتوانید آن را تحت کنترل خود درآورید.

برای مثال اگر در مصاحبه استخدامی شرکت می‌کنید، نباید هدف خود را «استخدام شدن» قرار دهید. این انگیزه خیلی کلی است و هیچ کمکی به کاهش استرس شما هم نمی‌کند. به‌جای آن بگویید:

«انگیزه من تأثیر گذاشتن روی مسئول استخدام است؛ به شکلی که من را به‌عنوان فردی واجد شرایط برای آن شغل انتخاب کند.» این کاری است که بهتر می‌توانید روی آن کنترل داشته باشید و همچنین راهنمایی‌هایی برای ادامه گفتگو در اختیار شما قرار می‌دهد.

۳. متن کوتاهی برای معرفی خود آماده کنید

متن معرفی شامل یک خلاصه سه یا چهار جمله‌ای برای دادن اطلاعات کلیدی در مورد خودتان است. همچنین باید متن را به شکلی آماده کنید که بتوانید آن را به‌راحتی بیان کرده و تأثیر خوبی روی مخاطب خود بگذارید.

برای تأثیرگذاری در برخورد اول می‌توانید متن معرفی خود را جلوی آینه یا در مقابل یک دوست آن‌قدر تمرین کنید تا بالاخره هنگام بیان کردن آن احساس راحتی داشته باشید.

باید بتوانید معرفی خود را با افراد متفاوت و موقعیت‌های مختلف تطبیق دهید.

۴. با ظاهری آراسته به ملاقات دیگران بروید

مهارتهای ارتباط با دیگران - ارتباط موثر و سازنده
ارتباط موثر و سازنده – تکنیک های ارتباطی

ظاهر شما در تأثیرگذاری در برخورد اول اهمیت خیلی زیادی دارد. باید لباس خود را بر اساس نوع جلسه‌ای که می‌خواهید در آن شرکت کنید، انتخاب کنید؛ بنابراین لباسی که برای شرکت در مصاحبه استخدامی انتخاب می‌کنید، باید با لباسی که برای یک قرار ملاقات دوستانه در سینما انتخاب می‌کنید، فرق داشته باشد.

البته ظاهر آراسته فقط مربوط به لباس‌های شما نیست. زمانی که فردی را به خانه خود دعوت می‌کنید و یا قرار ملاقاتی در اتومبیل خود دارید، این آراستگی شامل خانه و ماشین شما هم می‌شود.

۵. شرایط ملاقات را در نظر بگیرید

اگر قرار است در یک مصاحبه شرکت کنید و یا می‌خواهید با فردی ملاقات کنید که دیگر نمی‌توانید او را ببینید، تنها شانس شما برای تأثیرگذاری روی افراد در برخورد اول است. اما در موارد دیگر، برای مثال اولین برخورد با همکاران خود و یا ملاقات با همسایه‌های جدید، می‌توانید رفتار متفاوت و راحت‌تری داشته باشید و با آن‌ها دوستانه رفتار کنید. سپس در ملاقات‌های بعدی کم‌کم به آن‌ها نزدیک‌تر شوید.

۶. سعی کنید زمان و مکان جلسه را تعیین کنید

اگر برایتان مقدور است، بهتر است خودتان زمان و مکان جلسه را تعیین کنید و این کار را به شکلی انجام دهید که هم خودتان و هم طرف مقابل برای شرکت در جلسه هیچ مشکلی نداشته باشید.

سعی کنید روزی را انتخاب کنید که بتوانید بدون عجله و در آرامش کامل برای جلسه حاضر شوید.

همچنین بهتر است مکانی را انتخاب کنید که با آن آشنا هستید، زیرا محیط‌های آشنا استرس کم‌تری به شما منتقل می‌کنند.

روش دوم تأثیرگذاری در برخورد اول: در اولین دیدار فعال باشید.

۱. با توجه به موقعیت احوالپرسی کنید

در اکثر مواقع در جلسه‌های کاری، دست دادن برای احوالپرسی مرسوم است، با این حال در فرهنگ‌های مختلف روش‌های متفاوتی برای احوالپرسی وجود دارد. اگر نمی‌دانید برای تأثیرگذاری در برخورد اول باید چطور احوالپرسی کنید، بهتر است مؤدبانه و مانند افراد حرفه‌ای برخورد کنید تا ببینید فرد مقابل شما تا چه اندازه راحت برخورد می‌کند!

۲. لبخند بزنید

مهارتهای ارتباط با دیگران - ارتباط موثر و سازنده
آداب اولین قرار ملاقات – ارتباط موثر و سازنده

لبخندها تأثیر قابل‌توجهی روی افراد می‌گذارند، تا حدی که آن‌ها را ترغیب می‌کنند که تعصبات نژادی یا جنسیتی خود را نادیده بگیرند. پس بهتر است برای تأثیرگذاری در برخورد اول به آن‌ها لبخند بزنید؛ این کار استرس شما را کم می‌کند، حتی اگر در ابتدا فقط یک لبخند زورکی باشد.

۳. با زبان بدن خود با دیگران ارتباط برقرار کنید

حتی اگر خودتان ندانید هم زبان بدن شما در هر لحظه با دیگران ارتباط برقرار می‌کند و اطلاعاتی درباره شما به آن‌ها منتقل می‌کند. برای تأثیرگذاری در برخورد اول بهتر است با اعتماد‌به‌نفس و خونسرد به نظر برسید.

به‌اندازه کافی با مخاطب خود تماس چشمی برقرار کنید.

عادت‌های عصبی خود را تشخیص دهید و آن‌ها را رفع کنید.

۴. گوش دادن فعال را تمرین کنید

اگر مطالب قبلی ما را دنبال کرده باشید می‎دانید که قبلاً هم درباره این موضوع صحبت کرده‌ایم. گوش دادن فعال توانایی درگیر شدن با حرف‌های مخاطبمان است. این کار به‌طرف مقابل ما ثابت می‌کند که افکارش نه‌تنها شنیده می‌شوند، بلکه توسط ما درک و محترم شمرده خواهند شد. سعی کنید قبل از حرف زدن در مورد موضوع موردنظر خود، از دیگران سؤالاتی بپرسید که نشان دهد به حرف‌های آن‌ها توجه کرده‌اید.

۵. توجه مخاطب خود را جلب کنید

مهارتهای ارتباط با دیگران - ارتباط موثر و سازنده
چگونه تأثیرگذار باشیم – مهارتهای ارتباط با دیگران

زمانی که صحبت می‌کنید، به میزان علاقه‌ای که طرف مقابلتان نشان می‌دهد توجه کنید و برای این‌که از گفتگو خسته نشود، او را در بحث درگیر کنید.

برای مثال اگر چیز دیگری توجه مخاطب شما را جلب کرد، به‌جای این‌که روی برگشتن به بحث خود پافشاری کنید، با جریان حرکت کنید و به موضوع موردتوجه آن‌ها علاقه نشان دهید.

اگر هیچ‌چیز حواس طرف مقابل را پرت نکرده و با این حال او به حرف‌های شما توجه نشان نمی‌دهد، به این معنی است که شما بیش از حد حرف زده‌اید. بهتر است در این حالت از مخاطب خود سؤالاتی بپرسید.

۶. مخاطب خود را تشنه اطلاعات نگه دارید!

اگر در اولین ملاقات با فردی ارتباط خوبی با او برقرار کردید، لزومی ندارد مکالمهٔ طولانی با او داشته باشید، در عوض بهتر است زود گفتگو را تمام کنید.

اگر واقعاً روی او تأثیر گذاشته‌اید، می‌توانید شماره تماس همدیگر را بگیرید و از طریق پیام یا ایمیل با هم بیش‌تر در تماس باشید.

جمع‌بندی

با استفاده از روش‌های ساده‎ای که ذکر شد می‌توانید روش تأثیرگذاری در برخورد اول را یاد بگیرید و از این طریق ارتباطات مؤثری با اطرافیان خود برقرار کنید. برای یادگیری روش‎‌های بیش‌تر برای برقراری ارتباط مؤثر مطالب بعدی لذت برتر را دنبال کنید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x