۱۳ راه برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو

13 rah bargharari ertebat moaser dar hengam goftogo 00.jpg

همه ما در طول روز ممکن است با افراد زیادی و در مورد موضوعات مختلفی صحبت کنیم، با این وجود نتیجه بسیاری از این گفتگوها فقط اتلاف وقت است و هیچ فایده خاصی برای ما ندارند. فرقی ندارد که قصد سخنرانی در یک کنفرانس را داشته باشید و یا می‌خواهید طبق برنامه قبلی با کسی تماس برقرار کنید؛ در تمام حالات می‌توانید از راه‌های خاصی برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو استفاده کنید و مکالمات معنی‌دارتری داشته باشید. در ادامه با آکادمی لذت برتر همراه باشید تا ۱۳ روش برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو را با هم بررسی کنیم.

۱. در زمان گفتگو درباره افکار بعدی خود هیجان زده نشوید.

هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران - روش های برقراری ارتباط
ارتباط موثر و سازنده – مهارت ارتباط موثر

به یاد داشته باشید، زمانی که در هنگام گفتگو به‌جای گوش‌دادن به حرف‌های مخاطب خود، فقط بر روی افکار و جملات بعدی که می‌خواهید بگویید تمرکز می‌کنید، مخاطب شما این موضوع را متوجه می‌شود.

این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که قبل از تمام‌شدن حرف طرف مقابلتان، شما درباره تعریف‌کردن تجربه شگفت‌انگیزی که داشته‌اید اشتیاق نشان می‌دهید. بهتر است برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو، قبل از صحبت‌کردن به حرف مخاطب خود گوش بدهید.

۲. سوالاتی بپرسید که نشان دهند واقعا درگیر بحث شده‌اید.

هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران - روش های برقراری ارتباط
مهارت گفتگو – هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران

برای برقراری ارتباط مؤثر یکی از بهترین راه‌ها برای نشان‌دادن اینکه واقعاً به بحث علاقه دارید، این است که سؤالاتی بپرسید و سخنان طرف مقابل را تأیید کنید، یادتان باشد که قبل از عوض‌کردن بحث، حداقل یک سؤال درباره حرف‌های مخاطب خود بپرسید.

۳. برای مکالمه آماده باشید اما زیاده روی نکنید.

بین آماده‌شدن برای یک گفتگوی برنامه‌ریزی‌شده و عجیب‌وغریب جلوه‌کردن، فقط یک مرز باریک وجود دارد. قبل از اینکه مکالمه از پیش تعیین شده خود را انجام دهید، حساب‌های فرد موردنظر در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر را چک کنید تا با علایق و سلایق او آشنا شوید.

زمانی که اطلاعات بیش‌تری در مورد مخاطب خود داشته باشید، همیشه دست بالاتر را خواهید داشت. در این صورت، برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو خیلی ساده‌تر می‎شود و دیگر لازم نیست یک مکالمه کسل‌کننده داشته باشید.

۴. با فرد مقابل ارتباط واقعی برقرار کنید.

بیش‌تر مکالمه‌های ما با افرادی است که دوستان زیادی دارند و مدام در حال برقراری ارتباط با آن‌ها هستند. در نتیجه این افراد می‌توانند حتی از چند کیلومتر دورتر هم حرف‌های غیرواقعی را تشخیص دهند.

پس برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو نباید یک مکالمهٔ اجباری داشته باشید. بهتر است در هنگام گفتگو از مسائل موردعلاقهٔ طرف مقابل خود که شما هم به آن‌ها علاقه دارید، صحبت کنید. در این حالت حرف‌های شما صادقانه به نظر می‌رسند و مخاطبتان تمایل بیش‌تری برای حرف‌زدن پیدا می‌کند.

۵. وقت مردم را تلف نکنید.

هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران - روش های برقراری ارتباط
روش‌های برقراری ارتباط – ارتباط موثر و سازنده

بیش‌تر مردم زمانی که می‌بینند شما برای وقت آن‌ها ارزش قائل می‌شوید، خوشحال می‌شوند. مهم این است که مواردی که برای هر دو طرف مهم هستند را در هنگام گفتگو پوشش دهید. بهتر است برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو، در زمان مناسب بحث را تمام کنید.

۶. به مخاطب خود اجازه عرض اندام دهید.

برای برقراری ارتباط مؤثر بهتر است همیشه اجازه دهید که طرف مقابلتان پیش از شما درباره خودش صحبت کند. در این حالت حرف‌زدن شما درباره خودتان هم طبیعی‌تر جلوه می‌کند.

اگر چیزی که ارائه می‌دهید توجه مخاطبتان را جلب کرد، می‌‎توانید خیلی راحت‌تر درباره زمینهٔ موردعلاقه او صحبت کنید و در این صورت حرف‌های شما به‌هیچ‌وجه شبیه یک مکالمه ترغیب‌کننده و اجباری به نظر نمی‌رسد.

خیلی وقت‌ها فرد موردنظر درست بعد از صحبت‌های شما متوجه نیازهای خود می‌شود.

۷. از مخاطب خود درباره مسائلی که برایش مهم است بپرسید.

خوب است که همیشه از مردم درباره مسائلی که به آن‌ها کمک می‌کنند، بپرسید. شاید فکر کنید جواب این سؤال را همین حالا هم می‌دانید، ولی هیچ‌کس بهتر از خود فرد نمی‌داند چه چیزی برایش مفید است؛ بنابراین با پرسیدن این سؤال می‌توانید فرصت‌های بیش‌تری برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو با دیگران پیدا کنید.

۸. اگر کمکی از دستتان برمی‌آید انجام دهید.

هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران - روش های برقراری ارتباط
مهارت ارتباط موثر – مهارت گفتگو

با کمک‌کردن به دیگران می‌توانید برای برقراری ارتباط مؤثر مفید باشید و ذهنیت آن‎‌ها را درباره خودتان عوض کنید. همه می‌توانند در هنگام گفتگو به دیگران پیشنهاد کمک بدهند، ولی افراد کمی هستند که واقعاً به وعده‌های خود عمل می‌کنند.

۹. نقاط عطف زندگی مردم را پیدا کنید.

صحبت‌کردن درباره نقاط عطف زندگی مردم، برای مثال به‌دنیاآمدن فرزند آن‌ها یا موضوعاتی ازاین‌قبیل، می‌تواند راه خوبی برای شروع گفتگو و برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو باشد. این کار یعنی شما واقعاً به آن موضوع خاص در زندگی مخاطب خود اهمیت می‌دهید. زمانی می‌توانید از این روش استفاده کنید که بتوانید نقاط عطف زندگی مردم را شناسایی کنید.

۱۰. موانع بین خودتان و طرف مقابل را از بین ببرید.

هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران - روش های برقراری ارتباط
هنر برقراری ارتباط موثر با دیگران – روش‌های برقراری ارتباط

بسیاری از افراد تصور می‌کنند برای اینکه بتوانند سر صحبت را با کسی باز کنند، باید مهارت بالایی در صحبت‌کردن داشته باشند. اما لازم به مهارت خاصی نیست، اگر در هنگام مکالمه موقعیت را برای شوخی‌کردن و یا بحث‌های شخصی مناسب دیدید، حتماً این کار را انجام دهید.

حتی اگر فکر می‌کنید برای این نوع صحبت‌ها هنوز خیلی زود است، ولی بهتر است برای عوض‌کردن جو و برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو این کار را انجام دهید.

۱۱. گوش کنید و مسائل مهم را به خاطر بسپرید.

چیزهایی مانند سرگرمی‌های طرف مقابل و یا کارهایی که او دوست دارد انجام دهد، مسائلی هستند که باید به‌خاطر بسپرید. برای برقراری ارتباط مؤثر دفعه بعد که درباره چنین مسائلی صحبت کردید، بهتر است این بار وارد جزئیات بیش‌تری بشوید.

برای مثال اگر می‌دانید که فرد موردنظرتان از سفر خوشش می‌آید، می‌توانید از او بخواهید که با هم به سفر بروید. اگر در مکالمه قبلی هم درباره این موضوع حرف زده باشید، مخاطبتان حرف شما را جدی می‌گیرد.

۱۲. بیش از حد از خودتان تعریف نکنید.

شاید دلتان بخواهد در هنگام گفتگو درباره دستاوردهای مثبتی که در زندگی داشته‌اید، حرف بزنید. بااین‌حال بهتر است بدانید برای برقراری ارتباط مؤثر که افرادی که جذابیت‌های بالایی دارند نیازی نیست این را به مردم ثابت کنند. با ادامه‌یافتن گفتگو مخاطب شما کاملاً متوجه جذابیت‌های شما خواهد شد.

۱۳. مخاطب خود را بشناسید.

اگر هم‌زمان در حال گفتگو با چند نفر هستید و هنگام گفتگو متوجه افرادی شدید که در کنار شما ایستاده‌اند، بهتر است برای برقراری ارتباط مؤثر آن‌ها را هم در بحث خود شرکت دهید. بسیاری از افراد در هنگام گفتگو مشغول صحبت با یک نفر می‌شوند و افراد دیگری را که ممکن است بعدها بتوانند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند را وارد بحث نمی‌کنند.

جمع‌بندی

دفعه بعد که قصد داشتید در یک کنفرانس یا رویداد دیگر شرکت کنید، برای برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو می‌توانید لیست روش‌های ذکر شده را عملی کنید. زمانی که به‌تازگی این نکات را یاد گرفته‌اید، تمایل بیش‎‌تری دارید که آن‌ها را عملی کنید. با به‌کارگیری این ۱۳ روش حداقل می‌توانید از هدررفتن زمان خود جلوگیری کنید و همچنین به برقراری ارتباط مؤثر در هنگام گفتگو با دیگران بپردازید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x