۵ راه برای برقراری ارتباط موثر با مدیران

5 rah baray barghararye ertebat moaser ba maghame mafogh 00

کلید موفقیت هر شرکتی به روابط مولد و احترام آمیز رئیس شرکت و کارمندانش بستگی دارد. معمولا روسای یک شرکت تمایل دارند کارمندانی سخت کوش داشته باشند که به تحقق اهداف تجاری آن‌ها کمک کنند. در چنین شرایطی مقام مافوق دوست دارد با کارکنانش ارتباطی فراتر از روابط سطحی رئیس و کارمند داشته باشد. در واقع روسا معمولا بیش‌تر زمان خود را با کارمندانشان می‌گذرانند و به دلیل این‌که رئیس نقش مهمی در پیشرفت کارکنان ایفا می‌کند، یادگیری نحوه برقراری ارتباط موثر با مدیران، اصل مهمی برای کارمندان شرکت‌ها محسوب می‌شود.

برقراری یک رابطه سالم و احترام آمیز با مدیر می‌تواند باعث بهبود روحیه و بهره‌وری شما در محل کار شود. از این رو، ما در لذت برتر قصد داریم راه مهم برای برقراری ارتباط موثر با مدیران را در این مطلب بررسی کنیم.

۱. برای تنظیم جلسات ماهانه ابتکار عمل به خرج دهید

یکی از عواملی که باید هنگام برقراری ارتباط موثر با مافوق مورد توجه قرار بگیرد، خلاقیت در تنظیم زمان مناسب برای جلسه است. زمانی که در یک شرکت بزرگ کار می‌کنید و کارمندان زیادی زیردست رئیس شما در حال کار هستند، باید به این نکته توجه داشته باشید که مقام مافوق شما احتمالا در طول ماه برنامه‌ی خیلی شلوغی دارد و تمام کارمندان باید گزارش ماهانه خود را به او ارائه کنند.

برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق - نحوه صحبت با مدیر عامل
برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق – چگونه به مدیر خود اعتراض کنیم

بنابراین باید در زمان تنظیم جلسه با مافوق ابتکار عمل به خرج دهید و با برگزاری جلسات ماهانه خود در زمان مناسب، رئیس خود را در جریان کارهای مربوط به شرکت و تجارتش قرار دهید. این کار در برقراری ارتباط موثر با مدیران شما اهمیت زیادی دارد و به رئیس نشان می‌دهد که شما تا چه اندازه به شغل خود اهمیت می‌دهید و اهداف و انتظارات رئیس را در ذهن خود حفظ کرده‌اید.

پس حتی اگر برنامه رئیس شما پر است، بهتر است خلاقیت خود را به کار بگیرید و حداقل یک روز را در ماه برای ارائه گزارش به او تخصیص دهید.

۲. برای برقراری ارتباط موثر با مدیران باید نوآوری و خلاقیت داشته باشید

مدیر عامل هر شرکتی تمایل دارد کارمندانی با انگیزه و مولد داشته باشد. برای این‌که به رئیس خود ثابت کنید شما هم دارای چنین شخصیتی هستید، باید به او نشان دهید که تا چه اندازه از انجام پروژه‌های جدید هیجان زده می‌شوید.

اگر در اداره‌ای کار می‌کنید که در آن کارمندان به صورت مداوم در حال ارائه ایده‌های جدید برای محصولات، خدمات، پروژه‌ها و یا بهبود فرآیندهایی که در شرکت انجام می‌شود، هستند؛ از این‌که برای بیان نظر خود دستتان را بالا ببرید، نترسید.

برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق - نحوه صحبت با مدیر عاملبرقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق – نحوه صحبت با مدیر عامل

داوطلب شدن برای بیان نظراتتان باعث می‌شود، رئیس شما را فردی خلاق ببیند و این امر برقراری ارتباط موثر با مدیران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در صورتی که در شرکت امکان بیان نظرات به این شکل وجود ندارد، ایده‌های خود را بنویسید و سر فرصت و در جلسات ماهانه با رئیس خود در میان بگذارید. این کار به رئیس نشان می‌دهد که برای رشد در این شرکت در حال سرمایه گذرای هستید و به شما در برقراری ارتباط موثر با مدیران کمک می‌کند.

۳. برای ایجاد ارتباطات آزادتر تلاش کنید

برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق - نحوه صحبت با مدیر عامل
نحوه صحبت با مدیر عامل – رابطه با رئیس

تا به حال چند بار پیش آمده که به رئیس خود بگویید ایده‌اش خیلی هم عالی نیست؟ درست است، این می‌تواند یک مکالمه‌ی ترسناک برای هر کارمندی باشد، با این حال چنین مکالمه‌ای برای برقراری ارتباط موثر با مدیران اهمیت زیادی دارد. زمانی که رئیس ایده‌ای را با شما در میان می‌گذارد، دوست دارد نظر واقعی شما را بداند.

پس در چنین شرایطی حتی اگر با نظر مقام مافوق خود مخالف بودید، بهتر است به جای تعریف و تمجید بی‌مورد، به صورت مودبانه نظر خودتان را بیان کنید. برای این‌که رئیستان ناراحت نشود، می‌توانید همراه با رد نظر او، پیشنهاد بهتری هم ارائه دهید و یا یک کار بهتر انجام دهید و ایده‌ی رئیس را با چیزی که در نظر خودتان است تطبیق داده و نظر او را موثرتر جلوه دهید، در این صورت گام مهمی در برقراری ارتباط موثر با مدیران خود برمیدارید.

نکته مهم در اینجا این است که به یاد داشته باشید شما به خاطر مجموعه مهارت‌های خاصی که داشته‌اید در این شرکت استخدام شده‌اید و مهارت‌های شما برای شرکت ارزش دارند، پس ایرادی ندارد اگر دیدگاه متفاوتی نسبت به رئیس خود ارائه دهید. در صورت بیان آزادانه نظراتتان می‌توانید رابطه محکمی با رئیس خود برقرار کنید.

۴. فراموش نکنید رئیس شما هم انسان است

برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق - نحوه صحبت با مدیر عامل
رابطه با رئیس – مهارت های برقراری ارتباط موثر در محیط کار

اکثر روسا اغلب سر کار چهره‌ای حرفه‌ای از خود نشان می‌دهند و مجهز به لیست بلند بالایی از کارهایی هستند که لازم است انجام دهند. آن‌ها روزهای خود را با تمرکز بر روی حرکت شرکت به سوی اهداف تعیین شده خود می‌گذرانند.

با این حال حتی چنین افرادی هم زمانی که ببینند کارمندانشان آن‌ها را فقط شخصی که قرار است چک حقوق‌شان را امضا کند نمی‌بینند و برایش احترام بیش‌تری قائل هستند، خوشحال می‌شوند و برقراری ارتباط موثر با مدیران برای کامندان هم ساده‌تر می‌شود.

معمولا گفته می‌شود که روسا و مدیران بهتر است با کارمندان خود گپ بزنند و سوالات ساده‌ای در مورد زندگی‌شان برای نزدیک شدن به آن‌ها مطرح کنند. ولی در حقیقت، بهتر است کارمندان هم برای برقراری ارتباط موثر با مدیران خود، چنین سوالاتی را از او بپرسند. برای مثال می‌توانید با همان لحن مودبانه همیشگی از رئیس خود بپرسید آخر هفته‌اش چطور بوده است؟ و یا حالش چطور است؟

چنین رفتارهایی به معنی صمیمی شدن بیش از حد کارمند و رئیس و یا به این معنا نیست که لازم است خارج از محل کار هم با رئیس خود معاشرت داشته باشید، بلکه این موارد بر روی برقراری ارتباطات انسانی‌تر در محل کار تاکید دارند.

۵.خود واقعیتان را نشان دهید

شاید شما هم در محل کار خود افرادی را دیده باشید که به شوخی از همکارانشان به عنوان همسر خود یاد می‌کنند. درست است که این یک شوخی است، اما خیلی هم از حقیقت دور نیست. بسیاری از ما بیش از آن‌که با خانواده خود وقت بگذرانیم، زمان خود را با همکاران و در محل کار سپری می‌کنیم. گاهی اوقات پیش می‌آید که چنین موقعیتی صرف زمان زیاد در محل کار موجب بروز اصطکاک در منزل و یا نارضایتی در محل کار می‎شود.

برقراری ارتباط مؤثر با مقام مافوق - نحوه صحبت با مدیر عامل
مهارت های برقراری ارتباط موثر در محیط کار – چگونه به مدیر خود اعتراض کنیم

با این حال نباید انتظار داشته باشید که رئیستان چنین مواردی را که مربوط به زندگی شخصی شما هستند، درک کند، مگر این‌که او ترزا کاپتو، روانشناس معروف باشد! مطمئنا تا زمانی که خودتان چنین مسائلی را بیان نکنید، رئیس متوجه نمی‌شود که شما مشکلی دارید. برای برقراری ارتباط موثر با مدیران باید این نکته را به یاد داشته باشید که معمولا رئیس شما ترجیح می‌دهد در صورتی که مشکلی در منزل یا محل کار دارید، خودتان آن را با او در میان بگذارید.

زیرا این کار خیلی بهتر از زمانی است که رئیس متوجه کاهش ناگهانی بهره‌وری و یا اخلاق بد شما می‌شود، همچنین این رفتار در برقراری ارتباط موثر با مدیران هم تاثیرگذار است. بنابراین اگر شما پدر یا مادری هستید که به خاطر ساعات کار زیاد، صدمات زیادی به خانواده خود تحمیل می‌کنید، باید برنامه‌ای را به مافوق خود پیشنهاد دهید که به شما اجازه می‌دهد بخشی از کار خود را در خانه انجام دهید و به صورت نیمه وقت در محل کار حاضر شوید.

یا اگر یک دانشجو هستید که در هفته امتحانات خود به زمان آزاد بیش‌تری نیاز دارد، ببینید می‌توانید کارهای خود را به زمان دیگری موکول کنید یا نه. بهتر است به جای پنهان کردن مشکلات، خواسته خود را با مدیر در میان بگذارید، قطعا در این حالت ارتباط شما هم با او تقویت خواهد شد.

جمع بندی

نکاتی که برای برقراری ارتباط موثر با مدیران ذکر شد، دلالت بر این ندارد که هدف خود را ایجاد یک رابطه صمیمی با رئیس خود قرار دهید و مانند یک دوست با او رفتار کنید! در عوض باید روی ایجاد و تقویت مهارت‌های ارتباطی خوب و همچنین بهبود اعتماد به نفس خود کار کنید تا به نتایج خوبی برسید.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x